Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 18:22

Καλαμάτα: Μποτιλιάρισμα στο Ασπρόχωμα λόγω ασφαλτόστρωσης (βίντεο)

 

Ταλαιπωρία στην κυκλοφορία δημιουργούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον εθνικό δρόμο, στο Ασπρόχωμα, καθώς η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Καλαμάτα, διεξαγόταν σήμερα από μία λωρίδα.

Ιδιαίτερα το μεσημέρι, στον κόμβο του Ζαφείρη, όπου δούλευε το συνεργείο, σχηματιζόταν ουρά κατά διαστήματα, καθώς τα αυτοκίνητα που έστριβαν για την Αθηνών κι έπρεπε να περιμένουν να κλείσει το φανάρι στο ρεύμα εξόδου (προς Θουρία) για να περάσουν, εμπόδιζαν την πορεία των οχημάτων προς τη Νέα Είσοδο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης γίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 3.115.000 ευρώ έργου “μέτρα βελτίωσης της ασφάλειας σε υπεραστικές οδούς της Μεσσηνίας”.

Η εργολαβία αυτή προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στο Ασπρόχωμα, στο τμήμα από τη γέφυρα του ποταμού Αρι έως τον κόμβο Ασπροχώματος και στη συνέχεια έως τον κόμβο Ζαφείρη, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας.

Να αναφερθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε την Τρίτη, τη διενέργεια δημοπρασίας για το έργο βελτίωσης και συντήρησης της εθνική οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα - Θουρία, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.