Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 09:32

Ασκηση στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Ασκηση με την κωδική ονομασία "Πελασγός 2015" θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης (ΔΛΚΜ) τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ) και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην άσκηση αυτή θα συμμετέχει, εκτός από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης.

Η άσκηση που θα διεξαχθεί σε χώρους των εγκαταστάσεων της ΔΛΚΜ και θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί, θα περιλαμβάνει περιστατικά διασώσεων από πλημμυρισμένους χώρους και κατεστραμμένους από ανεμοστρόβιλο.

Στόχοι της άσκησης είναι: Η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων. Η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΣΑΕΚ της ΔΛΚΜ κατά την εφαρμογή του. Η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ομάδων δράσης του ΣΑΕΚ και των εμπλεκόμενων φορέων. Η δοκιμασία και ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής, του εξοπλισμού και των μέσων που διατίθενται. Ο έλεγχος επικοινωνιών, πρώτης ανταπόκρισης των εξωτερικών φορέων και της δυνατότητας ταχείας και ομαλής αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας της ΔΛΚΜ.