Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 09:02

Οι νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν και δεν ξαναγυρίζουν στην Καλαμάτα (βίντεο)

Μια ακόμα ορκωμοσία έγινε την Παρασκευή στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα", στην Καλαμάτα, όπου τον όρκο προς την πατρίδα έδωσαν οι 350 περίπου νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού της Γ’ ΕΣΣΟ του 2016.

Στην ορκωμοσία, λόγω του θορύβου των προηγούμενων ημερών για τον κίνδυνο να κλείσει το στρατόπεδο, παρέστησαν ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Σε δηλώσεις τους στάθηκαν στις θετικές εξελίξεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του 9ου Σ.Π. και της παραμονής του στρατοπέδου στην πόλη. 

Πέρα από τον καθιερωμένο στρατιωτικό όρκο, 2 οπλίτες έδωσαν πολιτικό όρκο. Για πρώτη φορά χθες -αυτό θα γίνεται και στη συνέχεια- οι νεοσύλλεκτοι που ορκίστηκαν δε θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα, καθώς με την άδεια ορκωμοσίας πήραν και το φύλλο πορείας για τις μονάδες που μετατίθενται.

Στην εκδήλωση το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκπροσώπησε ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Γεωργόπουλος και το ΓΕΣ ο διοικητής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) αντιστράτηγος Δημήτρης Μπαλαφούτης.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν συγγενείς και φίλοι των νεοσύλλεκτων από την Αττική, την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, αφού μίλησε για «άψογη διεξαγωγή της ορκωμοσίας», είπε με νόημα πως «θα τα πούμε στην επόμενη ορκωμοσία, όλα καλά».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι «το στρατόπεδό μας δεν κινδυνεύει. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι από τους κάθε είδους πολιτικάντηδες, που βάζουν το στρατόπεδο στο κέντρο κομματικών αντιπαραθέσεων. Να αφήσουν το στρατόπεδο ήσυχο. Νομίζω ότι η ηρεμία θα διασφαλίσει και τη συνεχή παρουσία του εδώ. Ενα στρατόπεδο συνδεδεμένο με τους αγώνες των προγόνων μας».

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη πρότεινε «να σταθούμε μόνο στις τελευταίες θετικές εξελίξεις» και εξέφρασε την πίστη πως «θα δούμε κι άλλες ορκωμοσίες».

 

Γ.Σ.