Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 03:24

Κρουαζιερόπλοιο με μουσική δωματίου χθες στην Καλαμάτα

Μια ιδιαίτερη μουσική κρουαζιέρα προσφέρει στους επιβάτες του το πλοίο "Wind Spirit" που κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Στο ιστιοφόρο αυτό κρουαζιερόπλοιο η τέχνη πρωταγωνιστεί και οι επιβάτες απολαμβάνουν μουσικές στιγμές τόσο πάνω στο πλοίο όσο και στα διάφορα μέρη που επισκέπτονται. Για μια τέτοια συναυλία άλλωστε έδεσε χθες και στην Καλαμάτα. Η συναυλία απευθυνόταν στους επιβάτες του πλοίου και δόθηκε στο ξενοδοχείο "Filoxenia".
Στη φετινή κρουαζιέρα, με το όνομα "ECO Music Cruise for 2011", πρωταγωνιστεί η Ορχήστρα Δωματίου της Αγγλίας συνοδευόμενη από τους εξής καλλιτέχνες: το σκηνοθέτη Pinchas Zukerman (βιολί), την Amanda Forsyth (τσέλο), την Barbara Bonney (σοπράνο), την Plamena Mangova (πιάνο), το Sergej Krylov (βιολί), την Anna Hasimoto (κλαρινέτο), τον Behzod Abduraimov (πιάνο), τη Maria Meerovitch (πιάνο) και το Stephen Johnson (μουσικολόγος).
Τους 103 επιβάτες και τα 96 άτομα πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου υποδέχτηκαν χθες εκπρόσωποι και εθελοντές της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Προσφέρθηκε σε όλους παστέλι, ενώ τους δόθηκαν χάρτες της πόλης αλλά και τουριστικοί οδηγοί.
Η πρωτότυπη αυτή κρουαζιέρα έχει διάρκεια 10 ημερών. Ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου και ήδη το "Wind Spirit" έχει επισκεφτεί τη Ρώμη, τις Συρακούσες, τη Βαλέτα και την Καλαμάτα. Επόμενοι προορισμοί του είναι η Υδρα και ο Πειραιάς.