Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 19:50

Εγκαίνια Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ με έδρα την Καλαμάτα. Έτσι ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ αποτελεί τον δωδέκατο σύλλογο πανελλαδικά που βασικός του στόχος είναι η υποστήριξη της λειτουργίας του θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Ο Σύλλογος Οικογένειας  ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ απαρτίζεται αυτήν την στιγμή από 85 μέλη, κυρίως από περιοχές της Πελοποννήσου

Βασικοί του στόχοι είναι :  Να προσφέρει εθελοντική εργασία, να προβάλλει το έργο του ΚΕΘΕΑ, να το υποστηρίζει με την εξεύρεση πόρων, να ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί τους γονείς και την κοινή γνώμη και να συμβάλλει στη διαμόρφωση της πολιτικής για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης με τη δημόσια τοποθέτησή του σε σημαντικά θέματα. Δραστηριοποιείται επίσης για να υποστηρίξει τα μέλη του, τα άτομα και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη βοήθειας λόγω εξάρτησης και τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος που ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους και βρίσκονται στη φάση ένταξης τους στην κοινωνία. Επίσης οργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα εξάρτησης και του τρόπου αντιμετώπισης τους,  υποστηρίζει τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ και  προβάλλει τις αξίες του και το έργο του.

Σας περιμένουμε όλους στα εγκαίνια  που θα γίνουν την Κυριακή 29-01-2012 στα γραφεία μας επί της οδού Αθηνών 6 στην Καλαμάτα και ώρα 11:00 π.μ

Οι Σύλλογοι Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων με εκατοντάδες μέλη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αποτελούν τη βασικότερη πηγή εθελοντικής υποστήριξης του έργου του ΚΕΘΕΑ. Είναι μη κερδοσκοπικά σωματεία με οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια, οι οποίοι απαρτίζονται κυρίως από άτομα που έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα χρήσης στο στενό περιβάλλον τους.


Από το Σύλλογο