Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 09:09

Λασπολογία οι κατηγορίες Λοβέρδου λέει ο Κεχαγιάς - Ετοιμάζει μηνύσεις για τον υπουργό και το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας

«Ανοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί, δικοί μου αλλά και των παιδιών μου, χωρίς να προκύψει το παραμικρό» είπε οργισμένος στην «Ε» ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Κεχαγιάς, κατηγορώντας τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για λασπολογία και διαστρέβλωση του πορίσματος ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί σε βάρος του -και ενός ελεγκτή γιατρού του ΙΚΑ-, κατ’ εντολή της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ).
Ο Γ. Κεχαγιάς γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του υπουργού Υγείας -καθώς, όπως είπε, στο εν λόγω πόρισμα δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια η βαρύτατη κατηγορία που του απευθύνει ο Ανδρ. Λοβέρδος. Επιπλέον ο γιατρός δηλώνει ότι θα στραφεί νομικά και εναντίον του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου.
Οπως είναι γνωστό, ο υπουργός -την περασμένη εβδομάδα, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας- εξέδωσε ανακοίνωση και επικαλούμενος το εν λόγω πόρισμα γνωστοποίησε ότι παραπέμπει τον γιατρό «στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης, για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου».
«Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, καμία σχέση με το πόρισμα της ΕΔΕ και πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί τέτοιο ψέμα, γιατί τόση λάσπη» είπε ο Γ. Κεχαγιάς, δηλώνοντας ταυτόχρονα «εξαγριωμένος» και αναρωτώμενος αν «οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάποιο λόγο να προβούν σε τέτοια διαστρέβλωση και λασπολογούν. Θα ήθελα να μου πουν από πού τα έβγαλαν όσα ανακοίνωσαν, γιατί στο πόρισμα δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο» δήλωσε.
Ως απόδειξη των λεγομένων του, ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας παρουσίασε αντίτυπο του επίμαχου πορίσματος, στο οποίο οι διενεργήσαντες την ΕΔΕ ειδικοί επιθεωρητές της ΓΕΔΔ Τρύφων Καββαθάς και Θεοφάνης Κρουσταλάκης -καταλήγοντας- προτείνουν «την παραπομπή του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν. Νοσοκομείου ιατρού κου Γ. Κεχαγιά στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, για παράβαση του ν. 3528/07, άρθρο 107, παράγραφος 1, εδάφιο στ', "αμέλεια καθώς και ατελή... εκπλήρωση του καθήκοντος" όσον αφορά στην άρνηση συμμόρφωσης με την με αρ. 15/16-11-05 (Θ-ΕΗΔ 14) απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου και σύμφωνα με την οποία, προκειμένου να διενεργηθεί μία εγχείρηση, θα έπρεπε ως διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία για την έγκριση ή την προέγκριση των δαπανών των χειρουργικών υλικών».
Ο Γ. Κεχαγιάς εκφράζει επίσης την διαφωνία του για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα  στον Τύπο, παράλληλα όμως εγκαλεί τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας όσο και το Σύλλογο Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που «ενώ έχουν το πόρισμα στα χέρια τους δεν έσπευσαν να διαψεύσουν τον υπουργό», προσθέτοντας ότι ανάλογη διάψευση ανέμενε και από τον διοικητή του νοσοκομείου.
Καταλήγοντας, ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής δήλωσε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τη ΓΕΔΔ διερευνήθηκε ενδελεχώς, αλλά χωρίς να διαπιστωθεί τίποτα επιλήψιμο, κάθε περιουσιακό στοιχείο, τόσο του ίδιου, όσο και των τριών παιδιών του -«άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί, δικοί μου αλλά και των παιδιών μου, χωρίς να προκύψει το παραμικρό», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κεχαγιάς.