Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 11:17

Κατεστραμμένη παραμένει από το 2008 η προβλήτα στο Πεταλίδι

Ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη του Πεταλιδίου αποτελεί η μη αποκατάσταση της προβλήτας, που έχει καταστραφεί από το 2008. Ο

 κόσμος διαμαρτύρεται και δυσανασχετεί καθώς εκεί γίνονται οι καλοκαιρινοί περίπατοι ντόπιων κι επισκεπτών, οι οποίοι τώρα αντικρίζουν μια πολύ κακή εικόνα, "με συντρίμμια και σκουπίδια", όπως παρατηρεί ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Στραβόλαιμος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Λιμενικό Ταμείου οφείλουν να προχωρήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε το έργο αποκατάστασης να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί". Εξηγεί πως "εδώ και 5 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τα χρόνια είναι πολλά απ' όταν η θάλασσα κατέστρεψε το έργο - και η περιοχή χάνει επίσης πολλά".

Οσο για τα εμπόδια που δεν έχουν επιτρέψει την πρόοδο του έργου, ο κ. Στραβόλαιμος λέει πως οι αρμόδιοι για την αποκατάστασή του φορείς "ισχυρίζονται πως πρέπει να γίνει εξομοίωση λιμένος, δηλαδή να νομιμοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη θάλασσα, καθώς λένε πως η εν λόγω προβλήτα δεν είναι νόμιμη, ενώ το αλιευτικό καταφύγιο γνωρίζουμε ότι έχει άδεια". Οπως επισημαίνει, για την εξομοίωση απαιτείται πολύς χρόνος, "δε φτάνουν ούτε 20 χρόνια"... 

Από τη μεριά του δήμου εξηγεί πως ασκείται πίεση τόσο στον αντιπεριφερειάρχη όσο και στον περιφερειάρχη, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Διευκρινίζει δε πως ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει, γιατί τότε "θα βρεθούμε κατηγορούμενοι".

 

Ο Γ. Στραβόλαιμος τονίζει καταλήγοντας πως η αποκατάσταση της προβλήτας είναι αναγκαία, καθώς θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην γενική καλή εικόνα του τόπου.