Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 08:30

Τα 5 πυροσβεστικά της οχήματα παρουσίασε η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

=Τα 5 πυροσβεστικά της οχήματα παρουσίασε επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου, η εθελοντική ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, στη βάση της, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, σε εκδήλωση που τονίστηκε η σπουδαία προσφορά της σε πυρκαγιές και σε άλλα σοβαρά συμβάντα πολιτικής προστασίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αγιασμό των οχημάτων από τον πατέρα Σωτήριο Παπαδόπουλο (εκπρόσωπο του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου) και βραβεύσεις σε φορείς και πρόσωπα που συνέβαλαν στην απόκτηση του στόλου και στην ενίσχυση του εξοπλισμού της: Δήμος Καλαμάτας, Πυροσβεστικό Σώμα, Alpha Bank, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, βασικός υποστηρικτής της ΟΑΚ Γιώργος Σταματίου και εταιρεία Jarosite Limited συμφερόντων Φιλάρετου Καλτσίδη.

Ο πρόεδρος της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας Κώστας Βλαχονικολός επεσήμανε ότι η εθελοντική ομάδα μεγάλωσε, έχει πλέον 51 εγγεγραμμένα μέλη από τα οποία τα 34 εκπαιδευμένα και μάχιμα και στόλο 5 οχημάτων. Ευχαρίστησε χορηγούς και φορείς που ανταποκρίνονται στα αιτήματα της ΟΑΚ και σημείωσε ότι το στοιχείο που τους δίνει δύναμη, είναι η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

Αναφέρθηκε στη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους, παρότι είναι εθελοντές και παρατήρησε ότι εθελοντισμός σημαίνει παιδεία.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Ανδρέας Καπουράλος ευχαρίστησε την ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος ευχαρίστησε την εθελοντική ομάδα για το έργο και τη συμβολή τους. Επεσήμανε ότι όποτε την έχουμε χρειαστεί, είναι αρωγός στην υπηρεσία μας και σημείωσε πως θέλουν να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο σε άτομα.

Την πλακέτα για λογαριασμό του προέδρου της Alpha Bank Βασιλείου Ράπανου παρέλαβε ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Καλαμάτας Γεώργιος Κωνσταντόπουλος κι εκ μέρους της Jarosite Limited οι Δημήτρης Γκανάς και Νίκος Μουτεβελής (νομικός σύμβουλος).

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, στελέχη της Π.Υ. Καλαμάτας, τα μέλη και φίλοι της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.