Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 19:18

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Καλαμάτας μάζεψαν 15.000 πλαστικά καπάκια για φιλανθρωπικό σκοπό

Η ομάδα ΔΙΑΣ Καλαμάτας μαζεύει καπάκια και χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα αναπηρικό καρότσι, στηρίζοντας ενεργά τη Διαδικτυακή δράση "Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα!".  

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μάζεψαν 15.000 πλαστικά καπάκια τα οποία θα πάνε μαζί με άλλα για ανακύκλωση και έτσι θα συγκεντρωθούν τα χρήματα για να αποκτήσει ένα παιδί με κινητικά προβλήματα αναπηρικό καρότσι. Και το πέτυχαν αυτό κάνοντας κάτι πολύ απλό, μαζεύοντας τα καπάκια από το μπουκάλι το νερό που πίνουν· κι έτσι κάθε μέρα, στο σπίτι ή στη δουλειά, οι αστυνομικοί έπαιρναν τα καπάκια και τα συγκέντρωναν στο γραφείο τους. Για να ξεκινήσει η προσπάθεια δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από το να δουν στο Facebook ότι υπάρχει η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία, που δίνει την ευκαιρία σε όλους να βοηθήσουν ώστε να αλλάξει η ζωή ενός παιδιού με αναπηρία.

H ομάδα ΔΙ.ΑΣ Καλαμάτας δεν ανταποκρίνεται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο στην πρόληψη, ...

Δημοσιεύτηκε από Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

 

Η ΔΙΑΣ ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο και συνεχίζει να μαζεύει καπάκια μέρα με τη μέρα, με τους αστυνομικούς της ομάδας να ανταποκρίνονται με όλο και μεγαλύτερη θέρμη. Ετσι, με έναν απλό τρόπο καταφέρνουν και συνεισφέρουν ενεργά σε μια όμορφη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Τα 15.000 καπάκια που συγκεντρώθηκαν θα τα πάρει ο εκπρόσωπος της δράσης στη Μεσσηνία "Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα!", και η προσπάθειά τους δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζει γιατί κάθε παιδί αξίζει ένα τρυφερό χαμόγελο. Οπως αξίζει οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Καλαμάτας να βρουν μιμητές, γιατί μέσα από πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης όπως αυτή, μπορούμε όλοι να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά που μας χρειάζονται. 

Ν.Κ.