Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 17:44

Σε εκπομπή του ΟΡΤ το Γυμνάσιο Λογγάς

Το Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων και το Γυμνάσιο Λογγάς θα φιλοξενηθούν σήμερα στις 10 το βράδυ στην εκπομπή «Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ» με την Κυριακή – Μαρία Καραγγελή, στην τηλεόραση του ORT-Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Οπως είναι γνωστό το Γυμνάσιο Λογγάς συμμετέχει στο Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων που υλοποιούν το project «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» (http://sse-project.eu) σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία. Την επίβλεψη του project που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ έχει αναλάβει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπό την ευθύνη του δρος Γεράσιμου Χουλιάρα (διευθυντής Ερευνών). Επίσης συμμετέχει και η Ελληνογερμανική Αγωγή υπό την ευθύνη του δρος Σοφοκλή Σωτηρίου (διευθυντής R&D).

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: ο δρ. Σοφοκλής Σωτηρίου, ο οποίος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο CERN, στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Ηλίας Παρθένιος εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Γυμνασίου Λογγάς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία θα βγουν ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών και η Ζέττα Ανδριοπούλου εκπαιδευτικός, η οποία υλοποιεί με τον Αρη Καναβάρο το πρόγραμμα σχολικών σεισμογράφων στο 2ο Λύκειο Σπάρτης.