Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 10:19

Εξοντώνουν τις γάτες σε περιοχή της Παραλίας, καταγγέλλει Βρετανίδα κάτοικος

 

Συστηματικά εξοντώνονται αδέσποτες γάτες σε γειτονιά της Ανατολικής Παραλίας της Καλαμάτας, όπως καταγγέλλει στην «Ε» η Βρετανίδα κάτοικος της περιοχής Ονόρα Μπένσον.

 

Επισημαίνει ότι το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στις 9 Απριλίου, με θύματα 3 αδέσποτες γατούλες -τις οποίες, όπως και άλλες γάτες από τη γειτονιά- είχε η ίδια αναλάβει να φροντίζει, δίνοντάς τους τροφή.

Λίγους μήνες νωρίτερα, την εποχή των Χριστουγέννων, η Βρετανίδα είχε βρει άλλες δύο αδέσποτες γάτες νεκρές -δηλητηριασμένες, όπως πιθανολογεί.

Στην «Ε», η Ονόρα Μπένσον είπε ότι πήγε στο Δημαρχείο, όπου ενημέρωσε για τα περιστατικά αυτά, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει κάποιο καταφύγιο για αδέσποτα ζώα, προκειμένου να προστατευθούν οι γάτες που έχουν απομείνει στη γειτονιά.

«Μου έδωσαν κάποια τηλέφωνα συλλόγου που συνεργάζεται με τον δήμο, αλλά επικοινωνώντας έμαθα ότι πλέον δεν υφίσταται συνεργασία, αφού ο δήμος έχει σταματήσει να διαθέτει τη σχετική πίστωση» είπε η Βρετανίδα, τονίζοντας πάντως ότι δεν παραιτείται και θα συνεχίσει την προσπάθειά της για τα αδέσποτα.

Ας σημειωθεί ότι είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε διαφημιστικό ταμπλό, έξω από το Δημαρχείο -επί του πεζόδρομου Κώστα Κουτουμάνου- στην οποία, πάνω από τις φωτογραφίες των νεκρών ζώων, αναγράφεται «ιδού ο πολιτισμός σας Νεοέλληνες…».