Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 19:40

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Τριφυλίας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε χθες το πρωί η νέα χρονιά στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας.

Με το πρώτο κουδούνι τα σχολεία πλημμύρισαν και πάλι από παιδικές φωνές και γέλια.
Σε σχετικό του μήνυμα ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αναφέρει: «Ακόμα μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και το «πρώτο κουδούνι» θα ακουστεί και σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Τριφυλίας. Ο γλυκός του ήχος θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός ακόμα ταξιδιού στη γνώση και τη μόρφωση και για εσάς, κάθε μαθήτρια και μαθητή μας, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Επίσης και για όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες σας, που θα κληθούν και πάλι να συμπορευτούν μαζί σας σ' αυτό το ταξίδι και να μοιραστούν τους στόχους και τις αγωνίες σας. Αλλά η κοινή προσπάθεια όλων σας, με επιμονή, υπομονή και θέληση, θα σας οδηγήσει σίγουρα και πάλι στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Τα σχολικά χρόνια είναι τα ομορφότερα και οφείλετε να τα ζήσετε χαρούμενα και ανέμελα, γιατί είναι αυτά που θα χαράξουν την πορεία της υπόλοιπης ζωής σας. Συλλέξτε όσο πιο πολλές γνώσεις και εμπειρίες μπορείτε και αφήστε την ψυχή και την καρδιά σας να ζήσουν τη μαγεία ενός ακόμα όμορφου ταξιδιού. Με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς σας που κάθε νέα σχολική χρονιά καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα απαιτητικό και ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αλλά και στους γονείς και τους κηδεμόνες σας, που είναι πάντα δίπλα σας να στηρίξουν και να υποστηρίξουν την προσπάθειά σας. Ως δημοτική αρχή να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι έχουμε φροντίσει για τη σωστή και άψογη προετοιμασία όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας. Και ευελπιστούμε πως και τη φετινή σχολική χρονιά θα έχουμε και πάλι μια άριστη συνεργασία τόσο με τους διευθυντές τους όσο και με τους δραστήριους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τους, προκειμένου να επιτύχουμε την εύρυθμη λειτουργία τους.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη για μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες! Κατά τον Έλληνα φιλόσοφο, Πλάτωνα: «Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους». Καλό ταξίδι, λοιπόν, στον φωτεινό κόσμο της γνώσης!».
Σε μήνυμά της για τη νέα σχολική χρονιά η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου αναφέρει: «Πρώτη μέρα των σχολείων σήμερα και θέλω να ευχηθώ σε όλη τη σχολική κοινότητα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη! Νέα σχολική χρονιά, νέα όνειρα, νέα γνώση, νέα ελπίδα. Είναι σημαντικό, όμως, να σκεφτόμαστε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των καταστροφών. Ας ελπίσουμε να επιστρέψουν σύντομα στα σχολεία τους και στην καθημερινότητά τους! Καλή αρχή σε όλους!».
Κ.Μπ.