Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 21:01

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια των προσκόπων στη Μεσσηνία

 

Τα 100 χρόνια παρουσίας προσκόπων στη Μεσσηνία τιμά φέτος το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας, με εκδηλώσεις που θα γίνουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, κατά την οποία παρουσιάστηκε το επετειακό “προσκοπικό μαντήλι” και με αυτό τιμήθηκαν παλαιοί πρόσκοποι της Καλαμάτας.

 

Ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας Ηλίας Καλφακάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη προσφορά του προσκοπισμού, “να παρεμβαίνει στην κοινωνία και να ενώνει ανθρώπους”. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Κων. Σκούλος από την Περιφέρεια Αν. Πελοποννήσου, ο έφορος περιοχής Χάρης Κεφάλας, το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Καραΐσκος, ενώ αναφορά στη σημαντική προσφορά των προσκόπων έκανε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Η βαθμοφόρος Κων. Κορμά αναφέρθηκε σε σημαντικές στιγμές του προσκοπισμού στην περιοχή μας, ενώ αναφορές έκαναν ακόμα ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης Ανδρέας Ζαγάκος και η πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής της περιφέρειας Σπάρτη καλογεροπούλου.

Με το επετειακό “προσκοπικό μαντήλι” τιμήθηκαν μεταξύ άλλων οι παλαιοί πρόσκοποι Ηλίας Παπανικολόπουλος και Σόλωνας Καντής, ο δήμαρχος Καλαμάτας, και μέλη των επιτροπών κοινωνικής συμπράστασης Στέλλα Τερζή, Αναστασία Καλφακάκου, Σωσώ Μησιρλή, Κ. Πλατανά, Χαρούλα Γιολδάση, Λιάνα Ζερβή, Μιχάλης Χαραλαμπάκης, Λένα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Μίντζας, Πάτρα Λαφαζάνου και μεταξύ άλλων οι: Ηλίας Κλημεντίδης, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Χαραλαμπόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναδρομή στην 100ετία, μέσα από εικόνες της ιστορίας του προσκοπισμού στη Μεσσηνία.

Κ.Δ.