Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 14:23

Εξόρμηση στη Μάλη

Με επιτυχία και με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πεζοπορία που διοργανώθηκε από τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, στο Αιγάλεω όρος, με προορισμό τη Μάλη, όπου συμμετείχαν και οι "Εσωτερικοί Μετανάστες". 

Οι πλαγιές του βουνού γέμισαν από κόσμο ο οποίος μέσα από καταπράσινα μονοπάτια αλλά και από σημεία που το βουνό δείχνει την όμορφη αγριάδα του περπάτησαν μέχρι το οροπέδιο της Μάλης και το όμορφο γραφικό χωριό, όπου η ομορφιά της φύσης αποζημιώνει και με το παραπάνω τον κόπο του καθενός να φτάσει μέχρι εκεί. Εκεί τους περίμεναν νόστιμα εδέσματα που προσφέρθηκαν απλόχερα στους πεζοπόρους και για τα οποία φρόντισαν αρκετοί εθελοντές.

Οσον αφορά την πεζοπορία, αποφασίστηκε να μην ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάβασης, αλλά χωρίστηκαν σε ομάδες έτσι ώστε η καθεμιά να ακολουθήσει το πρόγραμμα που της ταιριάζει. Μία ομάδα με πολλά άτομα και κυρίως ορειβάτες από την Καλαμάτα, ανέβηκε στην Αγια Βαρβάρα, ενώ άλλη ομάδα πεζοπόρησε και δρόμο - δρόμο ανέβηκε όλο το βουνό και έφτασε στου Στασινού το σπίτι. Αλλοι περπάτησαν το παλιό μονοπάτι και άλλοι έφτασαν μέχρι τη Μάλη. Ολοι όμως είτε από τον δασικό δρόμο, είτε από μονοπάτια μέσα στο δάσος κατέληξαν στου Στασινού, όπου και προσφέρθηκε το φαγητό. 

Από την πλευρά του ο Ομιλος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην πεζοπορία, τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και τους χορηγούς αυτής της δράσης.

Κ.Μπ.