Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 18:34

Εγγραφές από χθες και μαθήματα από τις 23 Νοεμβρίου στο "Σχολείο μας"

Από χθες ξεκίνησαν οι εγγραφές στο αλληλέγγυο "Σχολείο μας" και θα γίνονται κάθε απόγευμα 6 - 8 μ.μ. (εκτός από Πέμπτη 12 Νοεμβρίου).

Το πρόγραμμα λειτουργίας του θα έχει ως εξής: 5 - 8 μ.μ. τη Δευτέρα και την Τρίτη στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ενενήντα πέντε εκπαιδευτικοί και εθελοντές ξεκινούν φέτος για 2η χρονιά το «Σχολείο μας», μια εθελοντική δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Μεσσηνίας, ένα εργαστήρι συνεργατικής μάθησης, εξερεύνησης της γνώσης, δημιουργίας και φαντασίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε με πολλή αγάπη για να κάνει χαρούμενα και δημιουργικά τα απογεύματα των παιδιών, να τα εξοπλίσει με γνώσεις και να τους καλλιεργήσει δεξιότητες, να τους αναπτύξει το συλλογικό πνεύμα, την αυτοεκτίμηση, το σεβασμό και την αποδοχή του άλλου, την αλληλεγγύη. Οι μαθητές 4-12 χρονών μπορούν να συμμετέχουν σε όποιο τμήμα διαλέξουν από τα 68. Θα λειτουργήσει και συμβουλευτική γονέων. Οι εγγραφές γίνονται με σειρά προτεραιότητας και για να συμμετέχουν τα παιδιά θα πρέπει απαραίτητα να έχουν κάνει εγγραφή πρώτα οι γονείς τους.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.