Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 17:20

"Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών": «Προσχηματικός ο διάλογος για την παιδεία»

Προσχηματικό χαρακτηρίζει η "Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας" τον διάλογο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την παιδεία.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί, δυστυχώς, εδραιωμένη πεποίθησή μας πως και αυτός ο διάλογος, εξαγγέλθηκε όχι για να υπηρετήσει την ουσία, τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά πρόσκαιρες εντυπώσεις, είναι προσχηματικός και η συμμετοχή μας θα είναι ανώφελη και ανούσια». Και προσθέτει πως «κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την αναγκαιότητα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου, αλλά με δεσμεύσεις, να υπάρχει πλαίσιο, εισηγήσεις, χρονοδιάγραμμα». Αντ' αυτού «η πολιτική του υπουργείου Παιδείας χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις, ανακολουθίες, αυθαίρετες γενικεύσεις, αοριστολογίες, μεγαλοστομίες, έντονη γραφειοκρατία και έλλειψη στοιχειώδους  προγραμματισμού». 

Και η ανακοίνωση κλείνει με το εξής υστερόγραφο: «Αλήθεια πού είναι οι "αγωνιστές" που προεκλογικά έστελναν στα σχολεία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, με το σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί"; Που συμμετείχαν, υβρίζοντας τους πάντες, στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις παρελάσεις, που συμμετέχουν στα παιχνίδια της διοίκησης -στο παρελθόν τα κατήγγειλαν-, συγκροτούν με "δοτά" μέλη συμβούλια επιλογής, και με κριτήρια κατά το δοκούν τοποθετούν στελέχη στην εκπαίδευση;».