Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 13:33

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην Αλειφέρη

 

Τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη στο γραφείο της αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, υπό τον πρόεδρο Νίκο Ματθιόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ του Νοσοκομείου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος συνεργάζεται με το Νοσοκομείο, μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας για την προμήθεια φαρμάκων σε μετανάστες.

Ιδιαίτερα για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας τόνισε πως το προσεχές διάστημα τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας όσο και το Νοσοκομείο Καλαμάτας (και ιδιαίτερα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), θα ενημερώνονται σε τακτική βάση για τα σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται υποκατάσταση της αγωγής των ασθενών με γενόσημα φάρμακα ή με σκευάσματα που κυκλοφορούν.   

Επίσης ζητήθηκε από την κ. Αλειφέρη να μεριμνήσει ώστε το φαρμακείο του Νοσοκομείου να προμηθεύει με ιατροτεχνολογικά προϊόντα (κυρίως αναλώσιμα διαβήτη) ανασφάλιστους ασθενείς. Σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας οι ασθενείς αυτοί δεν δικαιούνται την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τέλος, ανανεώθηκε η συνάντηση με τη διοικήτρια κατά την προσεχή αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Σταυρόπουλος, ο γεν. γραμματέας Κωνσταντίνος Μουτεβελής και το μέλος του Ιάκωβος Περρωτής.