Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 21:31

Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου στην Καλαμάτα

 

Στην Καλαμάτα διεξάγεται από σήμερα και έως το προσεχές Σάββατο, το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου.

Οι εργασίες του συνεδρίου γίνονται στο “Elite City Resort”, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.Όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, που είναι η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ), “το συνέδριο φιλοδοξεί με τη διεξαγωγή των εργασιών του, να παρέχει ό,τι νεότερο σε έναευρύ πεδίο θεμάτων σχετικών με τους ΚαρδιοΝεφρομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, με έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και στην συνεπαγόμενη ορθή κλινική πράξη. Εγγύηση όπως πάντα αποτελούν οι συμμετέχοντες ομιλητές, εκλεκτοί συνάδελφοι που έχουν διαπρέψει στο χώρο τους”.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου σήμερα στις 8 μ.μ., θα απονεμηθεί, όπως κάθε χρόνο, σε ένα ιατρό με εξέχουσα κοινωνική δράση, το τιμητικό βραβείο «Albert Schweitzer».Για το 2023 το βραβείο θα δοθεί στη μνήμη του καθηγητή Μ. Ελισάφ.

Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλοςκαι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, αυτό το Σάββατο, στο χώρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”, θα πραγματοποιηθούν:α) Η ετήσια ημερίδα Νοσηλευτικής (έτος 13ο) στις 10.30 π.μ., με θέμα «Επίκαιρα θέματα στη σύγχρονη νοσηλευτική επιστήμη». β) Η εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη «Ενημέρωση και εκπαίδευση κοινού» στις 7.30 μ.μ., η οποία θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα με σκοπό να γίνει μια ανοικτή συζήτηση μεταξύ επιστημόνων και κοινού. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας«Γλυκιά Μεσσηνία».