Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 21:29

Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Λουτράκι

 

Το 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ενεργά οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ θα το παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου από όλη την Ελλάδα, καθώς και φορείς της φαρμακευτικής αγοράς.

Με κεντρικό θέμα «Ο φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας», το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες υγείας, που αναβαθμίζουν τον ρόλο του σύγχρονου Φαρμακείου και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το φαρμακείο, σημείο ευαισθητοποίησης κατά της βίας», αφιερωμένο στη μνήμη της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, και θα παρουσιαστεί επικαιροποιημένη η εκπαιδευτική δράση-πρωτοβουλία του ΦΣΚ στα σχολεία της Κορινθίας «Το Φάρμακο: ίαμα και δηλητήριο», ακολουθώντας το παράδειγμα του Φ.Σ. Ροδόπης.

Την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο θα πραγματοποιήσει ο Δημήτριος Τσιριμπής, γενικός γραμματέας Φ.Σ. Κορινθίας, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμη στρογγυλά τραπέζια και ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και του ΙΔΕΕΑΦ.

Για να δείτε οι ενδιαφερόμενοι το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.peloponnisiako.gr