Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 12:47

Παράταση έως 30 Ιουνίου για δασικούς χάρτες

 Παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου, σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωσή μας, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

Στο μεταξύ, ο γ.γ. Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης ενημερώνει, μεταξύ άλλων, τον βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησής τους, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων, ότι “με το άρθρο 93 του ν. 4915/22 (ΦΕΚ Α’ 63/24.03.2022) θεσμοθετήθηκαν ρυθμίσεις, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που είχαν ανακύψει με την αμφισβήτηση της κυριότητας των δασωθέντων αγρών από το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα, η ως άνω πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση επιλύει το ζήτημα της αμφισβήτησης από το Δημόσιο της κυριότητας των αγρών που δασώθηκαν”.

Επισημαίνει ότι “ο απλός πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια Δασική Υπηρεσία με αίτηση του, ανεξαρτήτως εάν έχει υποβάλλει ή όχι αντίρρηση κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη για την έκτασή του, συνυποβάλλοντας, για να αποδείξει το έννομο συμφέρον του, συμβολαιογραφικούς τίτλους παράλληλα με δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) ή ένορκες βεβαιώσεις ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο από το οποίο να πιστοποιείται ο νομικός δεσμός του με το ακίνητο”.