Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 11:00

“Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ”: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2020”


Τη δεύτερη μεγάλη διάκριση για το 2020 κέρδισε η “Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ” και τα προϊόντα της, με το χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό των Μεσογειακών Βραβείων Γεύσης και Ποιότητας “Mediterranean Taste Awards 2020”.

Είχε προηγηθεί (το Μάιο) η πιστοποίηση όλων των προϊόντων με το "Χρυσό Βραβείο - Αυθεντική Γεύση της Ελλάδας 2020 και 2021”. Και τα δύο γεγονότα καθιερώνουν την εταιρεία ως πρέσβειρα της αυθεντικής ελληνικής γεύσης παγκοσμίως.
Ο διαγωνισμός των Μεσογειακών Βραβείων Γεύσης και Ποιότητας “Mediterranean Taste Awards 2020” στοχεύει στην ανάδειξη, γνωστοποίηση και διάδοση της εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που προέρχονται από τη Μεσόγειο. Εγινε το διάστημα 15 - 18 Ιουνίου 2020 σε συνεργασία με την ομάδα “Chefs' Brigade Team & Slow Food”, η οποία απαρτίζεται από κορυφαίους σεφ που αξιολόγησαν τα προϊόντα του διαγωνισμού. Μεταξύ αυτών των σεφ είναι οι: Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Φωτιάδης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Νίκος Πελεγρίνης.
Τα προϊόντα της “Τυροκομικής Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ” απέσπασαν τα παρακάτω βραβεία: Φέτα ΠΟΠ - Χρυσό, Σφέλα ΠΟΠ - Χρυσό, Γίδινο τυρί - Ασημένιο, Μυτζήθρα Μεσσηνίας ξερή - Ασημένιο, Γραβιέρα Μεσσηνίας - Ασημένιο, Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας - Ασημένιο.
Τα τυροκομικά προϊόντα της αγαπημένης εταιρείας του αγοραστικού κοινού βραβεύονται σε κάθε συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης. Σε σύνολο 14 διαγωνισμών έχουν αποσπάσει συνολικά 39 βραβεία (2 Superior Taste Award, 12 Χρυσά, 16 Ασημένια, 9 Χάλκινα). Αυτό οφείλεται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από το 1950 μέχρι σήμερα, στην ποιότητα του γάλακτος και των σύγχρονων εγκαταστάσεων.