Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 08:12

Μεσσηνία: Αποκλεισμένοι από τα self tests οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων (βίντεο)

Οι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων έχουν αποκλειστεί από τα self tests για τον κορονοϊό, τα οποία διατίθενται για τους υπαλλήλους τους.

Αυτό μας επιβεβαίωσε χθες ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παύλος Μπουζιάνης, ενώ επιβεβαίωσε και τις ακυρώσεις εμβολίων της AstraZeneca από πολίτες που φοβούνται με αυτά που λέγονται. Μας ενημέρωσε, ακόμα, ότι ενώ αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλια για ηλικίες από 50 χρονών και πάνω, με μήνυμα άυλης συνταγογράφησης κάνουν νωρίτερα εμβόλιο άτομα μικρότερης ηλικίας.

“Ανοιξε η πλατφόρμα και μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε τα τεστ αυτοδιάγνωσης και στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων”, μας είπε ο κ. Μπουζιάνης και παρατήρησε: “Το περίεργο που έχει συμβεί είναι ότι δεν μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε τα τεστ στους επαγγελματίες, στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Ενώ οι υπάλληλοι δικαιούνται και παίρνουν το self test, οι επαγγελματίες δεν μπορούν να το πάρουν. Υπάρχει μια ανησυχία, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο να γίνει παρέμβαση, να ξεκλειδώσουν τα συγκεκριμένα ΑΜΚΑ και να μπορούν να πάρουν και οι ιδιοκτήτες τα self tests”. Μας ενημέρωσε ότι “έχω δώσει από το πρωί 50 self tests και ανάλογα και οι συνάδελφοι” και πρόσθεσε: “Μας δίνει επιπρόσθετη εργασία, ταλαιπωρία, αλλά κάνουμε υπομονή να βοηθήσουμε για τους 2 δύσκολους αυτούς μήνες. Πιστεύω να είναι μόνο για 2 μήνες και να μην συνεχίσει και το καλοκαίρι”.

Οσον αφορά τις ακυρώσεις εμβολίων, επεσήμανε πως “υπάρχει ένα ποσοστό, ένα τμήμα των πολιτών οι οποίοι φοβούνται με όλα αυτά που λέγονται για το εμβόλιο της AstraZeneca και το ακυρώνουν. Και ζητούν να αλλάξουν το εμβόλιο και από της AstraZeneca να κάνουν της Pfizer. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό”. Ανέφερε επίσης ότι “υπάρχει και ένα άλλο περίεργο που έχει συμβεί. Ενώ την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55 - 59 ετών και την Παρασκευή 50 - 55, έχουν κλειστεί ραντεβού σε άτομα κάτω από τα 50. Με την άυλη συνταγογράφηση τους έχει έρθει μήνυμα και μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα”.

Τέλος, για τον τόπο που γίνονται τα εμβόλια και τα μηνύματα για τον Αγιο Νικόλαο, ο κ. Μπουζιάνης μας είπε: “Εφόσον το επιλέξουν οι ίδιοι, θέλουν να κάνουν το εμβόλιο στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο, η μία κατηγορία. Η κατηγορία με άτομα που έχουν αυξημένα προβλήματα υγείας, επιδιώκουν να το κάνουν στο νοσοκομείο για ευνόητους λόγους. Αν τυχόν προκύψει κάτι, αισθάνονται πιο ασφαλείς. Και υπάρχει και μια άλλη κατηγορία με την άυλη συνταγογράφηση, οι οποίοι είναι από την Καλαμάτα και δεν έχουν καμία σχέση με τη Μάνη και τους έρχεται μήνυμα ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν στον Αγιο Νικόλαο Μάνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αλλαγή και να επιλέξουν εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην πόλη”.

Γ.Σ.