Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 11:05

Πρόσκληση του Impact Hub Athens για καινοτόμες ιδέες

Το Impact Hub Athens προσκαλεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, φορείς και επιχειρηματικές ομάδες από όλη την Ελλάδα να καταθέσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για τη βιωσιμότητα του τόπου τους, παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα επιχειρηματικής υποστήριξης για πράσινες λύσεις/πρωτοβουλίες, για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσα από την επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια.

Πιο αναλυτικά, το Impact Hub Athens φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης στο πεδίο της επιχειρηματικότητας με στόχο τον θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Κεφαλαιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας λύσεων που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, συνεργάζεται με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων για να επεκτείνει το δίκτυο του και στην περιφέρεια της Ελλάδας, καθώς η κοινότητά του διευρύνεται με την ένταξη εταίρων από ιδιωτικούς οργανισμούς και τοπικούς φορείς από όλη τη χώρα.

Πιστεύοντας στην ανάγκη ανάδειξης λύσεων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική ανθεκτικότητα από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, το Impact Hub Athens, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org, έχει δρομολογήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εστιάζει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική καινοτομία σε μικρότερα αστικά κέντρα της χώρας. Στόχος είναι η δημιουργία και η διατήρηση και μετά το τέλος του προγράμματος, ενός δικτύου φορέων επιχειρηματικής υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα -και ειδικά σε περιοχές που υπέστησαν σοβαρές περιβαλλοντικές και παραγωγικές ζημιές- που θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και να συνεργάζονται με το Impact Hub Athens για την παραγωγή και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη καλλιεργείται η δημιουργία επιχειρηματικών οικοσυστημάτων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ “Φάος”.

Οι φορείς και οι επιχειρηματικές ομάδες που θα καταθέσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για λύσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα στα open calls που αφορούν διαφορετικές περιοχές, θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε προγράμματα επιχειρηματικής ενίσχυσης/ενδυνάμωσης από φέτος τον Νοέμβριο έως του χρόνου το Φεβρουάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις αιτήσεις και τα κριτήρια επιλογής για τη Μεσσηνία, όπως ορίζονται από τους φορείς του δικτύου, εδώ: https://etappeloponnisos.gr/dromoi-epicheirimatikotitas/

Παράλληλα, στις 27 του μήνα και ώρα 1 π.μ.-1 μ.μ. στους χώρους της Symbeeosis στην Παιανία, θα πραγματοποιηθεί το launch event του προγράμματος με τη συμμετοχή της ομάδας του Impact Hub Athens και εκπροσώπων των Rural Incubators, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, τις τοπικές ανάγκες και τους στόχους, σε μια συζήτηση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί μια βιώσιμη, ανθεκτική και συμπεριληπτική οικονομία με έμφαση στην περιφέρεια της Ελλάδας.

Για την απαραίτητη επιβεβαίωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν εδώ: https://athens.impacthub.community/form/registration