Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 12:55

Κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ οι ξενοδόχοι της Λακωνίας

Κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην διαμονή είναι οι ξενοδόχοι της Λακωνίας, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

 

Ειδικότερα, η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι, «μια πιθανή αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, θα προκαλέσει δραστική συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή, αλλά και θα γίνει αιτία σημαντικότατης μείωσης της απασχόλησης με ανυπολόγιστη απώλεια θέσεων εργασίας».

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν πως «η συνεχιζόμενη καθυστέρηση συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, συντηρεί ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την πορεία των κρατήσεων».

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση, «να αποσύρει κάθε συζήτηση για επικείμενες αυξήσεις στο συντελεστή ΦΠΑ και πολύ περισσότερο, να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας, ανησυχίας και ασάφειας», ενώ τονίζουν πως, «θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ