Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 17:11

Γερμανοί αρχιτέκτονες μελετούν την Καλαμάτα 

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Βάδης - Βυρτεμβέργης που εδρεύει στη Στουτγάρδη, βρίσκεται από χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου να δει από κοντά και να καταθέσει προτάσεις για την Αρτέμιδος (ΚΑΚ, Κάστρο και Νέδοντα) και για την παραλιακή ζώνη της πόλης.

Την αντιπροσωπεία συνοδεύει ο Φρανκ Εντελμαν, δήμαρχος του Στέιναχ Ιμ Κίντζιγκταλ της Γερμανίας και συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατ' εντολήν του υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. 

Σκοπός της επίσκεψης είναι οι Γερμανοί αρχιτέκτονες, του κλάδου πολεοδομίας - χωροταξίας, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες - στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με το δήμο, να προβούν σε μία καταρχήν εκτίμηση των παρεμβάσεων, που είναι εφικτές, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των περιοχών: 1) Νέα είσοδος της πόλης από τον περιμετρικό μέσω Αγιάννας, η οποία θα διέρχεται από την περιοχή του Κάστρου και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. 2) Αναβάθμιση των γεφυρών του Νέδοντα. 3) Αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το "Φιλοξένια" και σε βάθος περίπου 500 μέτρων, μιας περιοχής που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη".
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Εντελμαν, του οποίου η σύζυγος κατάγεται από την Καλαμάτα και σημείωσε προς τους Γερμανούς αρχιτέκτονες ότι ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί ιδέες, ενώ διαθέτει -με την ορθή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζεται- τα χρήματα για να τις μετουσιώσει σε πράξεις.
Χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της αντιπροσωπείας των Γερμανών αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτόνων της Καλαμάτας, στελεχών και συνεργατών του δήμου.