Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 08:45

Καλαμάτα: Αντιπλημμυρικό “Μορέα” ξεκίνησε στα Γιαννιτσάνικα

 

Από τα Γιαννιτσάνικα ξεκίνησε το αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας.

Αφού το μεγάλο αντιπλημμυρικό της κοινοπραξίας στον Νέδοντα, με τη συγκέντρωση των νερών των ρεμάτων από τη δυτική και βόρεια πλευρά της πόλης, βρίσκεται σε εκκρεμότητα μετά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το υπουργείο Υποδομών προχώρησε στην υλοποίηση του δεύτερου τμήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας στον περιφερειακό.

Το έργο προβλέπει τη συγκέντρωση των νερών από τα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ στο ρέμα Κερεζένια, στο οποίο θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις.

Τα μηχανήματα δουλεύουν ήδη στη βόρεια πλευρά του περιφερειακού, στο ύψος του νεκροταφείου των Γιαννιτσανίκων, όπου στο απαλλοτριωμένο τμήμα διανοίγουν τη διαδρομή, στην οποία θα κατασκευαστεί ο υπόγειος αγωγός που θα μεταφέρει τα νερά στο Κερεζένια.

Στο ίδιο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” από τον Αγιο Κωνσταντίνο έως και το Πήδημα, όπου αναμένονται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τα οποία προκάλεσαν καταστροφές στην περιοχή, στις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου του 2016.

Γ.Σ.