Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:03

Καθυστερεί η προσάμμωση της ακτής στο Ακρογιάλι Αβίας

Καθυστερεί η τεχνητή προσάμμωση στο έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της ακτής στο Ακρογιάλι Αβίας, προϋπολογισμού 4.850.000 ευρώ, και το έργο... τρέχει πλέον να προλάβει το καλοκαίρι.

 Κι αυτό γιατί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας περιμένουν την έγκριση από την κεντρική Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Ανάπτυξης, για τη διάθεση της συμπληρωματικής πίστωσης των 210.000 ευρώ από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, για την προσάμμωση: μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει, και η προσάμμωση που ήταν να γίνει πριν από το Πάσχα (από το Γενάρη την είχε υποσχεθεί η ηγεσία της Περιφέρειας), πάει πια για το χρονικό διάστημα πριν το καλοκαίρι.
Να υπενθυμίσουμε ότι, λόγω της προσάμμωσης, έχει εγκριθεί παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου στο Ακρογιάλι μέχρι τα τέλη Μαΐου. Το πρόσθετο υλικό της τεχνητής προσάμμωσης θα προέλθει από το ρέμα της Σάνταβας.
Σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έχει γίνει δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η τεχνητή προσάμμωση μεταξύ των τριών προβόλων μπροστά από τον παραλιακό δρόμο θα γίνει κατά 10 μέτρα, ενώ μεταξύ των υπολοίπων προς τη βόρεια πλευρά θα γίνει κατά 5 και 2 μέτρα.