Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 08:23

Στο Δήμο Καλαμάτας το ακίνητο Παναγιώταρου - Ανοίγει ο δρόμος αξιοποίησης του (βίντεο)

Ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική αξιοποίηση του ακίνητου Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια. Χθες υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταβίβασης και τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος Παναγιώταρου γίνονται περιουσιακά στοιχεία του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, μετά από αγώνες 3 χρόνων και επεσήμανε ότι πλέον ο δήμος έχει την ευθύνη για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας, που αποτελεί την καρδιά της Μικρής Μαντίνειας.

Παρατήρησε ότι το υπόγειο ποτάμι που υπάρχει στο χώρο και κινούσε μύλους -στο ποτάμι αυτό αναφέρεται ο περιηγητής Παυσανίας- θα δώσει ενέργεια που θα καλύπτει τις ανάγκες του ακινήτου, ενώ ενημέρωσε πως υπάρχουν 18 στρέμματα με κτήματα γύρω από το κτήριο.

Σημείωσε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την αξιοποίησή του και επιβεβαίωσε το στόχο της τουριστικής αξιοποίησης με διαγωνισμό.

Το συμβόλαιο μεταβίβασης υπέγραψαν, ενώπιον της συμβολαιογράφου Μάρθας Ζωντανού, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπροσωπώντας το δήμο, και ο Βασίλης Χαντζής, γενικός γραμματέας του δήμου και εκπρόσωπος Δ.Σ. του υπό εκκαθάριση ιδρύματος. 

Το ίδρυμα Παναγιώταρου, πέρα από την έκταση στη Μικρή Μαντίνεια, διαθέτει και διαμέρισμα στην Αθήνα.