Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 19:11

Δήμος Καλαμάτας: Πρόεδροι δεν απέδωσαν παραστατικά για την πάγια προκαταβολή

 

“Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, που δεν απέδωσαν την πάγια προκαταβολή που πήραν και έχει κινηθεί εναντίον τους η διαδικασία κατάσχεσης τραπεζικών τους λογαριασμών”.

Αυτό επεσήμανε προχθές στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ο πρόεδρός της - αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, με αφορμή θέμα που αφορούσε την απόδοση πάγιας προκαταβολής του 2012 σε κοινότητα.

Το θέμα έθιξε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, που είδε ότι ήταν πάγια του 2012 και πως έλειπαν κάποιες υπογραφές από παραστατικά – τιμολόγια. Η συγκεκριμένη πρόεδρος δεν είχε αποδώσει 3.124 ευρώ που ήταν η πάγια του 2012.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, με την πάγια προκαταβολή ένας πρόεδρος παίρνει χρήματα για να κάνει διάφορες εργασίες στην κοινότητά του. Με τα παραστατικά - τιμολόγια που καταθέτει στη συνέχεια, επιβεβαιώνεται πως τα χρήματα δαπανήθηκαν σε συγκεκριμένες εργασίες.

Οταν ένας πρόεδρος δεν αποδίδει την πάγια μιας χρονιάς, δεν παίρνει για την επόμενη, για να κάνει εργασίες στην κοινότητά του.

Ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε πως “έχουν γίνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς” και απάντησε αρνητικά στο αίτημα του κ. Φαββατά να ενημερώσει από ποιους άλλους προέδρους δεν έχει αποδοθεί η πάγια, εξηγώντας ότι “είναι προσωπικά δεδομένα και χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία”.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος ενημέρωσε πως “ό,τι γίνεται στον κάθε πολίτη, γίνεται και γι’ αυτούς”, έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις και παρατήρησε: “Μία είναι η διαδικασία, αναγκαστική είσπραξη. Οταν υπάρχει οφειλή, η υπηρεσία κάνει κατάσχεση. Εχουν γίνει μεμονωμένες για νυν και πρώην προέδρους”.

Ο αντιδήμαρχος των οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης ανέφερε ότι “έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εισπράξει ο δήμος τα χρήματα. Θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος”.

Γ.Σ.