Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 18:36

Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Οιχαλίας

Ιδια με πέρυσι παραμένουν και φέτος τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Οιχαλίας, μετά τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τις σχετικές ομόφωνες εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όπως και τα τέλη ύδρευσης-άρδευσης, παραμένουν αμετάβλητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εκτίμηση για το 2019 ως προς τα έσοδα από τα εν λόγω τέλη είναι ότι αυτά θα ανέλθουν σε 724.066,86 ευρώ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τον περυσινό χρόνο οι δαπάνες της πιο πάνω υπηρεσίας που καλύφθηκαν από τα ανταποδοτικά έσοδα ανήλθαν σε ποσό 797.078,21 ευρώ.

Ανάλογη ήταν και η εκτίμηση της αρμόδιας υπηρεσίας όσον αφορά τα τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, από τα οποία φέτος τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν στο ύψος των 667.676,83 ευρώ, ποσό που ισοσκελίζεται με το ύψος των προβλεπόμενων δαπανών, οι οποίες -σύμφωνα με την υπηρεσία- αναμένεται να ανέλθουν σε 667.676,83 ευρώ “καλύπτοντας έτσι το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας ύδρευσης –άρδευσης –αποχέτευσης”.

Στις πιο πάνω αποφάσεις του σώματος μειοψήφησε ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Ρεϊτζόπουλος, ο οποίος υπερψήφισε δική του πρόταση, στην οποία εισηγείτο, μεταξύ άλλων, να υπάρξει πλήρης απαλλαγή για τους άπορους, ουσιαστικές εκπτώσεις για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία πάνω από 67%, πλήρης απαλλαγή για μονογονεϊκές οικογένειες και για μακροχρόνια άνεργους.