Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 16:33

Στην Πορτογαλία για το πρόγραμμα BEACON ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην Πορτογαλία για το πρόγραμμα BEACON ο Δήμος Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει -μετά από επιλογή- στο ευρωπαϊκό έργο μετριασμού της κλιματικής αλλαγής "BEACON - Bridging European and Local Climate Action" («Γεφύρωση της Ευρωπαϊκής και Τοπικής Δράσης για το Κλίμα») μαζί με 33 άλλους δήμους από την Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γερμανία.

Οι δήμοι αυτοί, με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), θα προσδιορίσουν μέτρα στην κατεύθυνση της οικονομίας χαμηλών εκπομπών, της εξοικονόμησης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να αυξήσουν τη συνεισφορά τους σε ένα σταθερό κλίμα και σε ελκυστικές πόλεις.

Στο πλαίσιο του έργου BEACON το διήμερο 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας διακρατικό εργαστήριο με τίτλο «Χτίζοντας δυνατότητες για την τοπική αειφορία στη Νότια Ευρώπη» («Building Capacity for Local Sustainability in Southern Europe»). Απεσταλμένοι του Δήμου Καλαμάτας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καραγιάννης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλης Διονυσόπουλος, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γερμανία, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών που εκτελούν δράσεις για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας παρουσίασαν το δήμο και τις δράσεις του για τη βιώσιμη ανάπτυξη, κυρίως στους τομείς της διαχείρισης ενέργειας και της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της κινητικότητας (πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι), του ηλεκτροφωτισμού και της ανακύκλωσης.
Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώθηκε για δράσεις και καλές πρακτικές που ακολουθούνται στις άλλες χώρες που συμμετείχαν, όσον αφορά στους τομείς των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, της ανακύκλωσης, της διαχείρισης υδάτων και του ηλεκτρονικού ελέγχου των υποδομών, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον για συνεργασίες με το Δήμο Καλαμάτας από δήμους εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Τα έξοδα για τη συμμετοχή του δήμου στο εργαστήριο καλύφθηκαν από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το κλίμα (EUKI) του Γερμανικού Ομοσπονδιακού υπουργείου Περιβάλλοντος (BMU).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER