Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 08:13

Δεν σχολιάζει τις δηλώσεις του Δ. Γιαννημάρα ο Π. Νίκας για την υπόθεση "προσάρτησης" της Αβίας

«Δεν σχολιάζω δηλώσεις συναδέλφων» απάντησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όταν από την «Ε» κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα σχετικά με το ενδεχόμενο προσάρτησης της Αβίας -μετά από σχετικό αίτημα του Τ.Σ. και κατοίκων της- στον Δήμο Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι στο θέμα αυτό -που απασχόλησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας- ο Δ. Γιαννημάρας ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στην άρνησή του, τόσο να παραστεί στην εν λόγω συνεδρίαση, όσο και να συναινέσει, αναρωτώμενος ταυτόχρονα για τη σπουδή της Καλαμάτας να ανταποκριθεί.

Ο Π. Νίκας είπε ότι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είναι διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, καθώς -όπως είπε- έχει προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αβίας για την υποβολή του αιτήματος, «το οποίο φέρει επίσης εκατοντάδες υπογραφές που ζητούν ένταξη της περιοχής στον Δήμο Καλαμάτας».

«Είναι υποχρέωσή μας να το συζητήσουμε, ας το συζητήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης και μετά ας αποφασίσει ο υπουργός» είπε δήμαρχος Καλαμάτας, προσθέτοντας ότι ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας «δεν έχει ζητήσει από κανέναν να έρθει ή να φύγει, είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να φύγει ή να έρθει».

Με την αφορμή αυτή μάλιστα, ο Π. Νίκας επιτέθηκε -για μία ακόμα φορά- στον νόμο  ''Καλλικράτης'', στην εφαρμογή του οποίου απέδωσε τις όποιες δυσλειτουργίες της αυτοδιοίκησης -«έχει αποδειχθεί… ''Κακικράτης'', έχει διαλύσει την αυτοδιοίκηση και είναι καιρός να ληφθούν αποφάσεις στην κατεύθυνση της κατάργησής του» κατέληξε ο δήμαρχος Καλαμάτας.