Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 08:29

Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα: Νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες υπάρχουν στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας που παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλης Διονυσόπουλος και ο υπάλληλος του ίδιου Τμήματος Παναγιώτης Γκούζος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ιστοσελίδα κατασκευάστηκε από το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με άλλα υπηρεσιακά στελέχη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας τη νέα ιστοσελίδα: «Μέσα από τη διαδικτυακή μας σελίδα προσφέρουμε βασικές μας υπηρεσίες αλλά και την ενημέρωση που χρειάζονται οι δημότες μας σε επίπεδο πολιτιστικό, τουριστικό και φυσικά εξυπηρέτησης, εύκολα, γρήγορα, απλά. Αιτήσεις, τηλέφωνα, προκαθορισμένες συναντήσεις με υπηρεσίες, προτάσεις, καθημερινή ενημέρωση, θέματα εθελοντισμού μέχρι και on line μαθήματα. Πέραν της αισθητικής βελτίωσης, η σελίδα εμπλουτίστηκε με νέες κατηγορίες και συνεχίζουμε. Στηρίξαμε υπηρεσίες για τα ΚΔΑΠ, τους παιδικούς σταθμούς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα νέα και οι εκδηλώσεις μας παραμένουν σε πρώτο πλάνο, ενώ προσθέσαμε και live streaming για τα Δημοτικά Συμβούλια. Επιπλέον ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε κι ένα πολύ λειτουργικό ημερολόγιο για τις εκδηλώσεις του. Αμεσα η σελίδα θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες. Οφείλω, τέλος, να σταθώ στα στελέχη και τους υπαλλήλους που εργάστηκαν παράλληλα με τα άλλα καθήκοντά τους για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα».

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης δήλωσε ευτυχής που συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε το 2008 δημιουργώντας ως αρμόδιος αντιδήμαρχος τη δημοτική ιστοσελίδα.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλης Διονυσόπουλος επεσήμανε ότι για τη δημιουργία της ιστοσελίδας χρησιμοποιήθηκε ελεύθερο λογισμικό και ότι μπορεί να την υποστηρίξει το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου.

Ο Παναγιώτης Γκούζος παρουσίασε τη δομή της νέας ιστοσελίδας και τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Θ.Λ.