Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 10:32

Οριστική διακοπή λειτουργίας επιχείρησης εστίασης λόγω κατάληψης αιγιαλού

Την οριστική διακοπή λειτουργίας επιχείρησης εστίασης στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου 177 και Αύρας, στην Ανατολική Παραλία, ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημέρωσε με έγγραφό της στις 11 Σεπτεμβρίου ότι σε αυτοψία διαπίστωσε πως “έχει γίνει επέκταση του καταστήματος, σε υπαίθριο χώρο του αιγιαλού 100 τ.μ. περίπου, που λειτουργούσε ως χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εξυπηρέτησης πελατών, χωρίς να προβλέπεται στην υπ’ αριθ. 1103210 γνωστοποίηση λειτουργίας με τις μεταβολές της, που κατέχει”.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, “τα ανωτέρω αποτελούν επέκταση - ουσιώδη
τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος”.
Η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε, επίσης, ότι:
“Κατά τα προηγούμενα έτη 2016, 2017, 2018, οι επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στον ίδιο χώρο είχαν υποπέσει στην ίδια παράβαση, δηλαδή, επέκταση λειτουργίας σε υπαίθριο χώρο αιγιαλού χωρίς να περιλαμβάνεται ο χώρος αυτός στην άδειά τους, διότι δεν είχαν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια κατάληψής του. Για το λόγο αυτό είχαν ληφθεί αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για οριστική διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών. 
Σημειωτέον ότι οι ανωτέρω επιχειρήσεις λειτουργούσαν είτε ως ατομικές είτε υπό μορφή εταιρείας, με διαφορετικές επωνυμίες, είχαν όμως πάντοτε τους ίδιους εταίρους, οι οποίοι και σήμερα αποτελούν εταίρους της υφιστάμενης επιχείρησης”.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)