Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 09:52

Μετάταξη 4 δημοτικών υπαλλήλων στην Αστυνομία προβλέπει εγκύκλιος του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τη δυνατότητα μετάταξης 4 διοικητικών υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας -κατηγορίας ΔΕ, με σύμβαση αορίστου χρόνου- σε ισάριθμες θέσεις υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δίνει χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετική με την κινητικότητα υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

Οι 4 θέσεις, όπως αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι από μία στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και στο Τμήμα Τάξης Καλαμάτας.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι προς μετάταξη υπάλληλοι θα πρέπει, μέσα σε προθεσμία 20 ημερών -που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 14 Μαρτίου- να υποβάλλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία να δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.

Η μη υποβολή αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης από τον υπάλληλο, επισημαίνει η ίδια εγκύκλιος, «δεν επιδρά στο κύρος και την εξέλιξη της διαδικασίας μετάταξης. Επειδή, όμως, η αίτηση αυτή

καθορίζει τη σειρά προτίμησης τού προς μετάταξη υπαλλήλου στους φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού, συνιστάται στις υπηρεσίες προσωπικού να καταστήσουν το πιο πάνω σαφές στους υπαλλήλους».

Οπως τονίζεται, τέλος, στην εν λόγω εγκύκλιο «υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας, που υλοποιείται και βρίσκεται σε εξέλιξη, δυνάμει της υπ’ αριθ. 1/2013 Ανακοίνωσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης στην παρούσα διαδικασία».