Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 21:42

Παγκάκια στην πλατεία Φιλιατρών ζητεί ο Δριμής

 

Να τοποθετηθούν παγκάκια στην πλατεία Φιλιατρών ζητεί ο Δημήτρης Δριμής με σχετική του ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων πριν έναν περίπου χρόνο απομάκρυνε το σύνολο των καθιστικών παγκακίων που υπήρχαν στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών (πλατεία Καποδιστρίου) και στην πλατεία Δημαρχείου (ρολογιού).

Πρόκειται για αυθαίρετη, αντικοινωνική και πρωτοφανή ενέργεια, καθώς δεν υπάρχει πουθενά πλατεία χωρίς αυτά».

Αναλυτικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Οι δημόσιοι χώροι επιτελούν πολλαπλές λειτουργίες και θα πρέπει να διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, ώστε να είναι λειτουργικοί και φιλόξενοι. Η έλλειψη υποδομών και η εγκατάλειψη απαξιώνουν το δημόσιο χώρο και τον καθιστούν αφιλόξενο και εχθρικό προς τους πολίτες κάθε ηλικίας. Μέρος των υποδομών είναι και τα καθιστικά παγκάκια.

Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων, πριν έναν περίπου χρόνο, απομάκρυνε το σύνολο των καθιστικών παγκακίων που υπήρχαν στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών (πλατεία Καποδιστρίου) και στην πλατεία Δημαρχείου (ρολογιού). Πρόκειται για αυθαίρετη, αντικοινωνική και πρωτοφανή ενέργεια καθώς δεν υπάρχει πουθενά πλατεία χωρίς αυτά. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου ενόψει του καλοκαιριού.

Υ.Γ. Τα παγκάκια της πλατείας Δημαρχείου ξηλώθηκαν και στοιβάχτηκαν στο αίθριο του Δημαρχείου (εικόνα 1), ενώ τα παγκάκια της κεντρικής πλατείας κατεστραμμένα πετάχτηκαν πίσω από το κτήριο του ΚΕΓΕ Φιλιατρών (εικόνα 2)».