Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 08:46

Προχωρούν αποχέτευση και σχολείο Κορώνης (βίντεο)

Το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το σημαντικό έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Κορώνης, ενώ οι εργασίες για το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο προχωρούν πλέον κανονικά, επεσήμανε στην “Ε” ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου Παναγίας Ελεήστριας, ενημερώνοντας ο δήμαρχος για τα έργα της Κορώνης αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλης,  στο κυκλοφοριακό, στο κάστρο και στη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, ο Π. Καρβέλας σημείωσε:

“Για το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης πραγματοποιούνται κανονικά οι εργασίες. Εχει θεμελιωθεί και προχωρούμε στην πρώτη πλάκα. Το έργο αυτό εξελίσσεται κανονικά παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε λόγω των γνωστών προβλημάτων και των οικονομικών και της πανδημίας, αλλά και των ανατιμήσεων των τιμών.

Το έργο της αποχέτευσης που έχει ήδη δημοπρατηθεί και η σύμβασή του βρίσκεται για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση και την πληροφόρηση που έχουμε, μέχρι τέλος Απριλίου, θα έχει έρθει η έγκριση, οπότε θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης. Αρα, αισιοδοξούμε μέχρι τέλος Μαΐου, όπως είχαμε ανακοινώσει, θα ξεκινήσουν οι εργασίες που θα γίνουν με πολλή προσοχή για τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία στην Κορώνη.

Το μεγάλο έργο της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης ολοκληρώνεται η πρόταση και μπαίνει σε διαβούλευση και σε ανάρτηση. Συνεπώς και αυτό, ένα πολύ σημαντικό έργο βαίνει προς ολοκλήρωση.

Επίσης, έχουμε επεξεργαστεί λύση για το κυκλοφοριακό, το πώς ο κόσμος θα μπαίνει μέσα στην Κορώνη χωρίς να ταλαιπωρείται και τις επόμενες 15 μέρες θα ενημερώσουμε τα αρμόδια συλλογικά όργανα για να εγκριθεί αυτό.

Το κάστρο έχει δημοπρατηθεί, υπάρχει ανάδοχος, πάμε για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για να ξεκινήσει το έργο.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της συμβασιοποίησης και της έναρξης της μελέτης για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κορώνης. Είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που θα επιλύσει πολλά προβλήματα και θα αξιοποιήσει, πιστεύω, όλο το παραλιακό μέτωπο της Κορώνης”.

Γ.Σ.