Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 21:59

Καλαμάτα: Τζαμουράνης για πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο

Το σοβαρό πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας έθεσε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει για την αξιοποίηση του πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και τη διαμόρφωση χώρου πριν τα δημοτικά συνεργεία.

“Το πρόβλημα της στάθμευσης έχει γίνει πλέον εκρηκτικό στην πόλη, ειδικά τις ώρες αιχμής”, σημείωσε ο Β. Τζαμουράνης, με αφορμή το έργο ανάπλασης στην οδό 23ης Μαρτίου και την απόφαση για την ελεύθερη χρήση του βόρειου πάρκινγκ στο Νέδοντα όσο διαρκούν οι εργασίες.

Υπενθύμισε το πρόσφατο δημοσίευμά του, όπου παρουσίασε “κάποιες σκέψεις, για να μελετηθούν σε επίπεδο εφαρμογής και να αποδώσουν σημαντικά οφέλη”, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Με λίγα χρήματα μπορεί να διαμορφωθεί το πάρκινγκ 250 θέσεων πριν από τα συνεργεία του δήμου. Μαζί με τις 270 περίπου θέσεις στην Αγορά που τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, είναι ελεύθερο, θα δώσουν μια απάντηση στο πρόβλημα, αρκεί να μπει μια συγκοινωνία που θα κατεβάζει τον κόσμο από την Αγορά στην πλατεία”.

Ο Β. Τζαμουράνης εκτίμησε ότι “η επιδότηση θα είναι λιγότερη από 20.000 ευρώ τον χρόνο” και προέτρεψε τη δημοτική αρχή “να την δείτε πιο ουσιαστικά την πρόταση. Μακροπρόθεσμα να δείτε και την περιοχή της Νέας Εισόδου, όπου μπορούν να δημιουργηθούν πάρκινγκ και να μεταφέρεται ο κόσμος στην πόλη”.

Απαντώντας ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως “για την αξιοποίηση του πάρκινγκ της Αγοράς έχω τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έχω καταθέσει πρόταση στο Αστικό για να μεταφέρει τον κόσμο από την Αγορά στο ιστορικό Δημαρχείο” και πρόσθεσε: “Το λεωφορειάκι θα μπορεί να συνεχίζει και να πηγαίνει στη Νέα Είσοδο και να εξυπηρετεί και αυτούς που θα αφήνουν εκεί το αυτοκίνητό τους. Το έχω πει στο Δημοτικό Συμβούλιο και το έχουμε συζητήσει’.

Γ.Σ.