Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 13:02

Καλαμάτα: Ακόμα μια παράταση προσεχώς για την οδό Κολοκοτρώνη

 

Μια ακόμα παράταση, την 7η κατά σειρά(!) έως το τέλος του χρόνου, αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, για το έργο ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο της πόλης.

Στην προηγούμενη παράταση που έδωσε το Δ.Σ. στις 9 Αυγούστου, είχε αναφερθεί πως το έργο της ανάπλασης θα μείνει στη μέση, μέχρι και την οδό Αναγνωσταρά. Και σε αυτό φαίνεται να εμμένει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που στην εισήγησή της αναφέρει: “Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί και αναπλαστεί: Οι οδοί Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη και Σφακτηρίας. Η οδός Κολοκοτρώνη από οδό Νέδοντος έως οδό Αναγνωσταρά. Ποσοστό υλοποίησης 83%. Ο ανάδοχος με την υπ’ αρ. πρωτ. 100212/22-09-2023 αίτησή του ζητά την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου μέχρι 30/06/2024, για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά σε αυτή. Η υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν: α) την ανάγκη σύνταξης και έγκρισης ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιώ (τακτοποιητικού) του έργου. β) τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση διοικητικών ενεργειών του έργου. γ) ότι δεν έχουν απομείνει εργασίες προς εκτέλεση, εισηγούμαστε: Την χορήγηση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας, κατά 61 ημερολογιακές ημέρες, σύμφωνα το άρθρο 147 του Ν.4412/16, ήτοι μέχρι 31-12-2023”.

Ο ανάδοχος ζήτησε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, αναφέροντας: “Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 95%. Εχουν εκτελεστεί πολλές υπερσυμβατικές εργασίες που δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στον προσεχή ΑΠΕ χωρίς έγκριση νέας 2ης συμπληρωματικής σύμβασης. Κατά συνέπεια ο χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου πρέπει να είναι ικανός για την έγκριση του ΑΠΕ και ΣΣ κι επίσης θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η πορεία του έργου όσον αφορά την ολοκλήρωσή του μετά την Αναγνωσταρά”.

Το έργο ανάπλασης δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ.) και αναβάθμισης υφιστάμενου παιδότοπου, προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 43,84% με ανάδοχο την εταιρεία “Ικτίνος”, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του ήταν 180 ημέρες, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021(!!).

Γ.Σ.