Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 17:10

Προκαταρκτική εξέταση για τη ζημιά στην δεξαμενή του Πηδήματος

Προκαταρκτική εξέταση για την μεγάλη ζημιά στην δεξαμενή υδροδότησης του Πηδήματος, που είχε ως αποτέλεσμα συνεχείς και πολύωρες διακοπές νερού στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, διεξάγει η Εισαγγελία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στα πλαίσια της έρευνας έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση στην πταισματοδίκη Καλαμάτας οι δημοτικοί σύμβουλοι - επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ε” στις αρχές Ιουνίου, αντικείμενο της έρευνας που είχε παραγγελθεί, “είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων ή/και της παράβασης καθήκοντος. Λόγω, μάλιστα, της σοβαρότητας της υπόθεσης με την ίδια εισαγγελική παραγγελία η έρευνα ανατέθηκε αυτοπροσώπως σε εισαγγελικό λειτουργό, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Ιουνίου, μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη μεγάλη ζημιά στη δεξαμενή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Ε”, “η δημοτική αρχή δέχθηκε καταιγισμό πυρών από τους επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο Μανώλης Μάκαρης και ο Δημήτρης Οικονομάκος και άλλοι σύμβουλοι επέκριναν δριμύτατα τη δημοτική αρχή για την κατάσταση που βρισκόταν η δεξαμενή, για το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτικός τρόπος υδροδότησης της πόλης και κυρίως για το ό,τι τόσα χρόνια δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή νέας δεξαμενής που να καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης Καλαμάτας και της αναπτυσσόμενης ευρύτερης περιοχής και η υδροδότηση στηρίζεται σε δεξαμενή του 1936!”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και απαντώντας στα πυρά είχε αναφέρει ότι “δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει το μέγεθος της ζημιάς, δεν μπορούσε ποτέ να σκεφθεί ότι θα υποχωρήσει το βουνό και θα φύγει η δεξαμενή” και είχε παρουσιάσει τον στόχο της οριστικής λύσης με την κατασκευή νέας δεξαμενής χωρητικότητας 800 κυβικών.

Γ.Σ.