Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 09:23

Καλαμάτα - Μεσσήνη: Τοπικοί παράγοντες με το επιτελείο του Χρυσοχοΐδη ετοιμάζουν σχέδιο για παραβατικότητα

Προτάσεις για μέτρα αντιμετώπισης της παραβατικότητας ετοιμάζουν οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στον υπουργό  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε συνάντηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάτης του υπουργού είναι σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να γίνει επεξεργασία των δεδομένων και να υπάρχει μια πρώτη συζήτηση για τα μέτρα που απαιτούνται. Στα πλαίσια της προετοιμασίας συγκεντρώνονται στοιχεία και χαρτογραφούνται οι παράνομες δραστηριότητες. Στόχος η λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση το πρόβλημα μιας και όλα τα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί έχουν πρόσκαιρα αποτελέσματα με την παραβατικότητα κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται ποιοτικά και ποσοτικά.

 

Διευρυμένη συνάντηση στο Δήμο Καλαμάτας

Οπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Καλαμάτας, σε συνέχεια πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου συναντήσεις - συνεδριάσεις με τη συμμετοχή αιρετών του δήμου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων και μελών Συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων, με αντικείμενο την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών που εντοπίζονται το τελευταίο -κυρίως- διάστημα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιφέρεια του δήμου.

Συγκεκριμένα, το, περασμένο Σάββατο συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, ενώ στον Άρι πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, αιρετών του δήμου και δημοτών.

Με βάση την ίδια πάντα ενημέρωση, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του δήμαρχου, καταγράφηκαν προβλήματα και κατατέθηκαν απόψεις, σκέψεις και παρατηρήσεις τα οποία θα ενσωματωθούν στις τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν από τη δημοτική αρχή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο επικοινωνίας - συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προς αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Τονίζεται, ότι πέραν των προγραμματισμένων συσκέψεων εργασίας σε Καλαμάτα και Αθήνα, το επόμενο διάστημα, αναμένεται και συνάντηση του δημάρχου και αντιπροσωπείας προέδρων κοινοτήτων με τον αρμόδιο υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.