Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 14:57

Δήμος Καλαμάτας: Συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης η Νάνσυ Δημοπούλου

Συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας εξελέγη η δικηγόρος Νάνσυ Δημοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με 23 ψήφους υπέρ, 8 λευκά και 2 άκυρα.

Η κ. Δημοπούλου ήταν η μοναδική υποψήφια κατά τη διαδικασία εκλογής.

Από τη μείζονα μειοψηφία, την παράταξη Τζαμουράνη ασκήθηκε κριτική για το ότι υπήρξε μόνο μία υποψηφιότητα, το ότι η κ. Δημοπούλου ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου (αυτό είχε γίνει και την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο) και για το ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε απολογισμός από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Οι σύμβουλοι της παράταξης ξεκαθάρισαν ότι η τοποθέτηση και η κριτική τους είναι πολιτική και δεν έχει σχέση με την προσωπικότητα και την ακεραιότητα του προσώπου της υποψηφίας.

Τη διαφωνία του με τον θεσμό του Συμπαραστάτη εξέφρασε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος, εκτιμώντας ότι οι Συμπαραστάτες δεν υποστηρίζουν εργαζόμενους και πολίτες, αλλά την εξουσία, τη δημοτική αρχή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης απάντησε ότι για την προκήρυξη της θέσης είχε δοθεί η δημοσιότητα που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (για ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων, στην ιστοσελίδα και στη Διαύγεια του δήμου).

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Συμπαραστάτης είχε κάνει παρατηρήσεις για υπηρεσίες του δήμου και πως δεν ξέρει γιατί υπήρξε μόνο μία υποψηφιότητα, αλλά ενημέρωσε ότι ο Συμπαραστάτης παίρνει 600 ευρώ.

Η Ν. Δημοπούλου δήλωσε ότι πιστεύει στον θεσμό, πως ο Συμπαραστάτης δέχεται καταγγελίες από τους πολίτες για τον δήμο και βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση θεμάτων του δήμου. Απαντώντας, όπως ανέφερε, σε αυτά που ειπώθηκαν, δεσμεύτηκε ότι θα είναι αμερόληπτη συμπαραστάτρια και το έργο της θα είναι η απάντησή της.

Γ.Σ.