Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 14:45

Συρρίκνωση Διευθύνσεων στο Δήμο Καλαμάτας

Συρρίκνωση σε Διευθύνσεις και Τμήματα, καθώς και σε νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπονται με τον νέο Οργανισμό του δήμου. Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, σε σύσκεψη με αντιδημάρχους, τον γ.γ. και τους διευθυντές των υπηρεσιών του δήμου, όπου παρουσιάστηκε από αρμόδια υπάλληλο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015 - 2019, το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποχρέωση να συντάξει.

Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο διοίκησης των υπαλλήλων, επισημαίνοντας προς τους διευθυντές την αναγκαιότητα ελέγχου τήρησης του ωραρίου και της φυσικής παρουσίας των υπαλλήλων στο χώρο της υπηρεσίας τους. Επίσης σημείωσε την υποχρέωση των υπηρεσιών να απαντούν σε κάθε αίτημα πολίτη, είτε αυτό μπορεί να ικανοποιηθεί είτε όχι.
Εν όψει μεταστέγασης των υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο, ο κ. Νίκας ζήτησε να διενεργηθεί εκκαθάριση του αρχείου, ώστε να μην υπάρξει περιττή επιβάρυνση του μεταφορικού έργου. Παρατήρησε επίσης ότι στο νέο Δημαρχείο θα μεταστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, πλην ίσως, σε αρχικό στάδιο, της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθώς θα πρέπει να μετατραπεί το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του δήμου.
Τέλος, ο κ. Νίκας ζήτησε ιδέες και προτάσεις αναφορικά με δύο δημόσιες διαβουλεύσεις -μία για το νέο ΕΣΠΑ και μία για τους τσιγγάνους στην Πελοπόννησο- τονίζοντας την αναγκαιότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά ο δήμος σε διαδικασίες δημόσιων συζητήσεων επί σημαντικών ζητημάτων.