Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 08:29

Εξηγήσεις για τα οικονομικά του "Καλαματιανού Καρναβαλιού"

Εξηγήσεις για τα οικονομικά του "Καρναβαλιού" και για την απόφαση να αναλάβει τη διοργάνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας, έδωσε χθες ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης ως ταμίας του συλλόγου "Καλαματιανό Καρναβάλι".

Επεσήμανε πως υπάρχει μια οφειλή 4.000 ευρώ από επιχειρηματίες, αλλά ανέφερε πως ο ίδιος δεν προχώρησε σε αναγκαστική είσπραξη, όπως έπρεπε να κάνει, γιατί δεν μπορεί να το κάνει, ούτε εξώδικο θα στείλει για να δημιουργήσει οικονομικό πρόβλημα σε επαγγελματίες σε εποχή κρίσης, αν δεν εισπραχθούν. Δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί προσωπικά ο ίδιος ότι θα καλύψει τους προμηθευτές στους οποίους οφείλονται 2.000 ευρώ, αν δεν εισπραχθούν τα 4.000 ευρώ.
Είπε ότι είναι ισοσκελισμένος ο απολογισμός στα 21.650 ευρώ. Ανέφερε πως ο σύλλογος έχει κάνει έναρξη στη ΔΟΥ, έχει βιβλία, έχει εκδώσει τιμολόγια, εντάλματα, γραμμάτια είσπραξης, παραστατικά.
Ενημέρωσε ότι «την πρώτη χρονιά το καρναβάλι έγινε από το δήμο και εθελοντές, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Τη δεύτερη χρονιά δημιουργήσαμε το σύλλογο "Καλαματιανό Καρναβάλι"».
Ο κ. Μπούχαλης επεσήμανε ότι «στην πορεία υπήρξε μια σύγκρουση των μελών. Η πλειοψηφία είχε οραματιστεί μεγαλύτερο καρναβάλι, πιο πολλά δρώμενα, αλλά χρειάζονταν περισσότερα χρήματα. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι λόγω κρίσης δεν υπήρχε μεγάλο ποσό προς διάθεση». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «και κάποιοι που διαφώνησαν, βοήθησαν όσο μπορούσαν». Επίσης, πληροφόρησε ότι «απευθυνθήκαμε σε χορηγούς, καταστήματα εστίασης και έχουν εισπραχθεί 22.000 ευρώ. Μεγάλος χορηγός ήταν η Cyta Hellas με 3.700 ευρώ».
Παρατήρησε ότι κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού «κάποιο ηχείο έπεσε και χτύπησε μια κοπέλα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο» και ανέφερε πως ο σύλλογος δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοια ευθύνη.
Είπε ότι «ενεργά μέλη ήμασταν μόνο 15, από τα 9 μέλη του Δ.Σ. είμαστε 4 δημοτικοί σύμβουλοι» και πρόσθεσε: «Με την ανάληψη από το δήμο και τη "Φάρις" δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο. Ως δήμος θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια του καρναβαλιού. Ο δήμος, η "Φάρις" να αποφασίζει για το ύφος του καρναβαλιού. Εμείς οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα εμπλακούμε με το σύλλογο. Ο σύλλογος μόνος του δεν μπορεί να κάνει ένα τόσο μεγάλο καρναβάλι, χρειάζεται τη βοήθεια του δήμου».
Απάντησε ότι «ήταν προεκλογική περίοδος, γι’ αυτό δεν τα συζητήσαμε νωρίτερα». Κλείνοντας, είπε ότι «καταψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός, γιατί εγώ δεν προχώρησα σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλών, όπως έπρεπε να κάνω. Εγώ όμως δεν μπορώ να το κάνω, ούτε εξώδικο θα στείλω, να δημιουργήσω οικονομικό πρόβλημα σε επαγγελματίες. Είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός. Αν θέλει κάποιος, ας πάει στον εισαγγελέα».
Γ.Σ.