Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 12:25

Τριφυλία: Αντιπαράθεση για τα 20 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τριφυλία: Αντιπαράθεση για τα 20 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς

Κόντρες είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά και την επιστολή διαμαρτυρίας γονέων του Παιδικού Σταθμού  Κυπαρισσίας που καλούνται να πληρώσουν 20 ευρώ για να πληρωθεί η εθελόντρια καθαρίστρια.

 

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης σημείωσε ότι οι παιδικοί σταθμοί έχουν έλλειψη προσωπικού, πράγμα που δυσκολεύει το έργο τους. "Δεν μπήκαμε στο ΕΣΠΑ, αλλά μας διαβεβαίωνε ο κ. Κανελλόπουλος ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, με αποτέλεσμα σήμερα οι παιδικοί σταθμοί να υπολειτουργούν" είπε, ρωτώντας αν έχει γίνει κάποια ενέργεια για προσλήψεις προσωπικού. 

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε ότι αυτό που έγινε με το ΕΣΠΑ δεν αλλάζει, χωρίς ο ίδιος να έχει ευθύνες και από εκεί και πέρα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο και να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Τόνισε τις δυσκολίες που υπήρξαν στην πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις, ενώ υπογράμμισε ότι γενικά ο δήμος έχει πρόβλημα στον αριθμό του μόνιμου προσωπικού του. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κοινωνικού Φορέα, υπεύθυνος για τους Παιδικούς Σταθμούς, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους καταλόγισε στον κ. Κουκούμη πολιτική σπέκουλα. Τόνισε ότι λέγονται οι μισές αλήθειες και χαρακτήρισε αυτούς που έστειλαν την επιστολή αδαείς και θρασείς. Τόνισε ακόμη ότι δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις και έχουν συναντήσει πολλές δυσκολίες με τις προσλήψεις συμβασιούχων. Σε έντονο ύφος ανέφερε ότι αυτός είναι που έχει κρατήσει τους παιδικούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια,  ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στο χαμένο ΕΣΠΑ, όπου δεν μπήκε ο δήμος, ούτε στο τι έχει γίνει με το πρόγραμμα από κρατικούς πόρους, όπου θα εντασσόταν ο δήμος. 

Στο θέμα επανήλθε και ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου Δημήτρης Κουτσούλης ρωτώντας για τα 20 ευρώ που καλούνται να δώσουν στον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας, καθώς όπως σημείωσε, άλλα έλεγαν στην αρχή της χρονιάς για το πρόγραμμα που θα έμπαινε ο δήμος ενώ τώρα ζητούν από τους γονείς να πληρώσουν.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER