Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 16:31

1.509 κάρτες αλληλεγγύης σε Καλαματιανούς δικαιούχους

Σήμερα ξεκινά η διανομή καρτών αλληλεγγύης από το Δήμο Καλαμάτας. Οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν στο Δήμο Καλαμάτας ήταν περίπου 4.000 και από αυτές περί τις 2.000 κατατέθηκαν στο ΚΕΠ του Διοικητηρίου και άλλες 1.500 περίπου στο ΚΕΠ της Βέργας.

Θα διανεμηθούν 809 κάρτες αλληλεγγύης από το ΚΕΠ του Διοικητηρίου, 513 από το ΚΕΠ Βέργας και 120 στη Θουρία, 35 στ' Αρφαρά και 32 στον Αρι, συνολικά δηλαδή οι δικαιούχοι είναι 1.509.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι κάρτες αλληλεγγύης θα διανέμονται από τα ΚΕΠ0260 στο Διοικητήριο και ΚΕΠ0580 στη Βέργα αλφαβητικά ως εξής:
1. Σήμερα Τετάρτη θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Α έως και Δ.
2. Αύριο Πέμπτη θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Ε έως και Κ.
3. Την Παρασκευή 24/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Λ έως και Ο.
4. Τη Δευτέρα 27/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Π έως και Σ.
5. Την Τρίτη 28/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Τ έως και Ω.

Ο νόμος 4320/2015 περιλαμβάνει ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η υποστήριξη των δικαιούχων συνίσταται σε:
α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένων ηλεκτρικών παροχών κύριας κατοικίας και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία)
β. Επίδομα ενοικίου για νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις παλιών, 70€/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30€/μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220€ μηνιαίως.
γ. Επιδότηση σίτισης: Δίδεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας 70€/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30€/μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220€ μηνιαίως.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ

Οπως γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι κάρτες ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Σχετικά με το επίδομα ενοικίου και το ηλεκτρικό ρεύμα σημειώνεται πως τα αποτελέσματα έχουν εκδοθεί για το σύνολο του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου πρέπει είτε μόνοι τους, μέσω Διαδικτύου, είτε με τη βοήθεια υπαλλήλων των ΚΕΠ να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του ενοικιαστηρίου, το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά μετά την 26η Ιουνίου 2015. Πρέπει, επίσης, να καταχωρισθούν ο ΑΦΜ και ο ΙΒΑΝ του ιδιοκτήτη.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεννόηση με το ΔΕΔΔΗΕ θα προβεί στην υλοποίηση της παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος.