Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 09:29

Σοβαρά ερωτήματα και για την μεταφορά μαθητών: Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός της Μεσσηνίας;

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ήταν εκείνος που ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός μεταφοράς των μαθητών στη Μεσσηνία, με έγγραφό του με το οποίο έδινε σχετικές οδηγίες, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. 

Το έγγραφο αυτό απευθυνόταν στους αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στην πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των Π.Ε. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί της Π.Ε. αποδέχτηκαν τελικά την οδηγία για ακύρωση, παρά τις αντιρρήσεις τους, όμως υπέγραψαν με επιφύλαξη για τη νομιμότητα της ακύρωσης.

Την οδηγία Τατούλη ακολούθησε πιστά και άμεσα η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ακύρωσε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό της Μεσσηνίας, την ώρα που ολοκληρωνόταν η προθεσμία κατάθεσης προσφορών.

Οπως αποδεικνύεται, το έγγραφο Τατούλη ήταν αυτό που προκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου την προειδοποίηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας κατά της ακύρωσης του διαγωνισμού, μαζί με την επιφύλαξή του -στο ενδεχόμενο της ακύρωσης- “για την προσφυγή του στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να προφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και τη διατήρηση της νομιμότητας”.

Με την ακύρωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών, είναι η 2η φορά σε κοντινό χρονικό διάστημα που ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης “αδειάζει” με απαξιωτικό τρόπο την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (η πρώτη ήταν με τα πυρηνελαιουργεία και την απόρριψη των μέτρων που είχαν προτείνει Αλειφέρη και υπηρεσίες).

Ειδικότερα, στις οδηγίες του ο κ. Τατούλης ενημέρωνε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σχετικά με τη διαδικασία προκήρυξης των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών για μια 3ετία, 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020, “διαπιστώθηκαν σημαντικές και ουσιώδεις αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και διαφοροποίηση της χρονικής διάρκειας υλοποίησης των διαγωνισμών”. 

Στην 7η από τις 8 συγκεκριμένες οδηγίες του, ανέφερε: “Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Μεσσηνίας να ακυρωθεί ο διεθνής ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός και να προκηρυχθεί νέος με τριετή χρονική διάρκεια κάτι που έχει τηρηθεί και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες”.

Με την 1η οδηγία καλούσε “όλες τις Π.Ε. να προχωρήσουν άμεσα σε παρατάσεις των υφιστάμενων συμβάσεων και μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαγωνισμών, ως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που είναι στις αμέσως επόμενες ημέρες”. 

Στην 3η οδηγία απαιτούσε “με ευθύνη του γενικού διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας Θεόδωρου Αγγελόπουλου να πραγματοποιούνται συναντήσεις εργασίας, όποτε αυτό απαιτείται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ώστε να επιτευχθεί το ενιαίο της Περιφέρειας και να τηρηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο χωρίς ουδεμία παρέκκλιση”. 

Με την 6η οδηγία καλούσε την Π.Ε. Λακωνίας “να μην προχωρήσει στη δημοσίευση του διαγωνισμού πριν τις τελικές οδηγίες του γενικού διευθυντή και τις τελικές αποφάσεις περί ενιαίας αντιμετώπισης”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Στην απάντησή της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη ενημέρωσε ότι “κατά την άποψη της υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, που έχει την ευθύνη για τη διενέργεια του διαγωνισμού της μεταφοράς μαθητών του σχολικού έτους 2017-2018 και 2018-2019, ο εν θέματι διαγωνισμός καταρτίστηκε με εφαρμογή του νομικού πλαισίου που διέπει το έργο χωρίς αποκλίσεις από αυτό”. 

Διαφωνώντας με την ακύρωση, σημείωσε πως “σχετικά με τα αναφερόμενα στην κατά σειρά 7η οδηγία σας, για ακύρωση του διαγωνισμού και προκήρυξή του για τριετία (αν και εξαρχής προγραμματισμός για τριετία θα ήταν προσφορότερη επιλογή), εν τούτοις σε αυτό το χρονικό σημείο, με την πίεση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ακύρωση θα επιφέρει σημαντική καθυστέρηση και κενό στην εξυπηρέτηση των μαθητών, δοθέντος ότι αρκετά νέα δρομολόγια που περιλαμβάνονται στον εκκρεμή διαγωνισμό δε δύνανται να εξυπηρετηθούν με τροποποίηση των συμβάσεων που παρατείνονται. Σε περίπτωση τέτοιου ανασχεδιασμού για τριετία πρέπει να αξιολογηθούν και συνεκτιμηθούν τα ανωτέρω”.

Μετά τις οδηγίες Τατούλη η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας εισηγήθηκε εγγράφως στην Οικονομική Επιτροπή, τη μέρα της συνεδρίασης, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, “την ακύρωση του ηλεκτρονικού, ανοικτού, άνω των ορίων διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Μεσσηνίας, για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019,  με αρ. διακήρυξης 6/2017 και αρ. συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 43844/31.07.2017”.

Στο έγγραφο αυτό, όμως, οι διευθυντές δήλωσαν με την υπογραφή τους ότι επιφυλάσσονται “ως προς τη νομιμότητα ακύρωσης του διαγωνισμού για το συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεται στο σημείο 7 του εγγράφου του κ. Περιφερειάρχη”. Και η κ. Αλειφέρη ξεκαθάρισε πως “η υπογραφή μου έχει το χαρακτήρα διαβίβασης της εισήγησης του τμήματος. Με την επιφύλαξη διερεύνησης από την Οικονομική Επιτροπή της νομιμότητας ακύρωσης για τον ανωτέρω λόγο”.

Γ.Σ.