Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 16:22

79% έκπτωση για τον καθαρισμό της Λιγδούς

79% έκπτωση για τον καθαρισμό της Λιγδούς

 

Τεράστια έκπτωση δόθηκε για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση πρανών στο ρέμα Λιγδού και την ευρύτερη περιοχή, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, στην ηλεκτρονική δημοπρασία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για το συγκεκριμένο έργο.

Κατά τη χθεσινή αποσφράγιση των προσφορών, τη μεγαλύτερη έκπτωση με 79%(!) προσέφεραν, ισοψηφώντας, οι εργολάβοι Αγγελική Μπαρούνη και Γιάννης Τσούσης.

Κατατέθηκαν συνολικά 17 προσφορές και οι υπόλοιπες κυμάνθηκαν από 73% μέχρι 18% και 8%.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 3 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οσον αφορά την ηλεκτρονική δημοπρασία για την κατασκευή πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμού στον εθνικό δρόμο στο Ασπρόχωμα μέχρι και τη γέφυρα του Αρι, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, που η λήξη των προσφορών ήταν σήμερα στις 10 το πρωί, δόθηκε αναβολή, γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον προϋπολογισμό. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται να δοθεί παράταση των προσφορών, με βάση τον διορθωμένο προϋπολογισμό.