Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 07:54

Νίκας για σιδηρόδρομο Πελοποννήσου: Ενδιαφέρον επενδυτών για λειτουργία τρένου

 

Την επαναλειτουργία του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την μεγάλη επένδυση της  φαρμακοβιομηχανίας DEMO ABΕΕ στη ΒΙΠΕ Τρίπολης συνέδεσε χθες βράδυ από την Καλαμάτας  περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας πως ο επιχειρηματίας Σταύρος Δέμος το πρώτο πράγμα που ζήτησε είναι σιδηροδρομική σύνδεση της με στόχο να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των πρώτων υλών και των έτοιμων προϊόντων.

Ο κ. Νίκας άφησε να εννοηθεί ότι η πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο έγινε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού  και στο πλαίσιο της υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης της DEMO ABΕΕ στην ΒΙΠΕ  Τρίπολη.

Ο κ. Νίκας είπε ότι οι μελέτες για την επαναλειτουργία του τρένου θα ωριμάσουν σύντομα ενώ πρόσθεσε ότι άμεσα θα λειτουργήσουν μόνο οι γραμμές Κάτω Αχαΐα – Αρχαία Ολυμπία και Κόρινθος Ναύπλιο για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάψει το πράσινο φως. Ο περιφερειάρχης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κανονικοποίησης της μετρικής γραμμής το δικτύου της Πελοποννήσου ενώ τόνισε πως η λειτουργία του δικτύου έκτος όλων των άλλων θα προστατέψει και τις υπάρχουσες υποδομές από τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς. Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της γραμμής ο κ. Νίκας είπε ότι έχει ενταχθεί το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών για την προγραμματική περίοδο 2021 - 2027

Θ.Λ.