Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 09:46

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου: Η Μεσσηνία περιμένει τις εξαγγελίες Τσίπρα

Ανακοινώσεις για τα μεγάλα θέματα της Μεσσηνίας αναμένει ο νομός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους 23 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς που θα συμμετάσχουν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Τρίπολη.

Παράλληλα η αριστερή αντιπολίτευση ετοιμάζει "θερμή υποδοχή" στη κυβέρνηση διοργανώνοντας συλλαλητήρια στην αρκαδική πρωτεύουσα. Με δηλώσεις τους στην Ε" η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος θέτουν τις κορυφαίες προτεραιότητες για το νομό, περιμένοντας ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο, τους δρόμους Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος, καθώς και για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενισχύσουν τις μεσσηνιακές επιχειρήσεις.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τοπικά προϊόντα όπως η ΠΟΠ ελιά Καλαμών, αλλά και για τουριστικές επενδύσεις που ενώ έχουν ανακοινωθεί έχουν καθυστερήσει να ξεκινήσουν. Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία των ανακοινώσεων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη σαφών χρονοδιαγραμμάτων - καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούν εξαγγελίες με αόριστο χρονικό ορίζοντα.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, η υποδοχή που θα επιφυλάξουν στον πρωθυπουργό οι πρώην σύντροφοί του της ΛΑΕ και οι άλλες αριστερές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.) που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πολιτική της.